top of page

Petit déjeuner à l'atelier

SPEELDATA

Zondag 21 januari om 14:30

Atelier Marcel Hastir (Brussel)

Zondag 21 januari om 16:00

Atelier Marcel Hastir (Brussel) 

 

Atelier Marcel Hastir is een bijzondere plek. Zo’n kleine honderd jaar geleden kwamen hier 3 mannen bijeen om een boycot voor te bereiden op het Twintigste treinkonvooi. Op die trein zat ook Simon Gronowski. In de armen van zijn mama hoorde hij de trein tot stilstand komen. Net als een aantal andere Joden, kon ook hij aan de trein, Auschwitz & de dood ontsnappen. 

Zeven jongeren komen vandaag in Atelier Marcel Hastir bijeen. Aan de ontbijttafel dromen ze over het oude gebouw, over de kleine Simon Gronowski, over onwisbare vlekken op het tapijt, over vrijheid of vastzitten, over vreemde huisdiertjes en gevangengenomen apen. Ze wrijven hun ogen uit en zetten maskers op. Op de zoete tonen van Simon’s jazz, enscèneren ze een verhaal dat zich misschien wel echt heeft voorgedaan. Als schilders portretteren ze een collage aan beelden die ergens tussen droom en werkelijkheid vallen. 

SPEL EN CREATIE Dune Stecher-Rasmussen, Hanne Janssens, Annaëlle Nduwayezu, Eline Jonckheer, Carolina Shango Mbelu, Kirsten Louise Haelters, Oskar Wolf De Gruyter | CONCEPT EN REGIE Suzanne Versele | Een productie van TINT met de steun van Theater na de Dam, Stichting Auschwitz en Atelier Marcel Hastir

logo_vlaanderen_verbeelding_werkt_vol_zwart.png
logo_tint.jpeg
180130-tndd-slide_2.jpg
logo_entree.jpg
bottom of page