top of page

Schoolworkshop | Jongeren, seksualiteit en relaties
Vanaf welke leeftijd mag je seks hebben en is het raar dat ik daar nog geen zin in heb? Hoe weet ik wanneer ik iets wil en hoe zeg ik het wanneer ik iets niet wil? Kan iemand een jongen en een meisje tegelijk zijn en kunnen twee vrouwen seks hebben met elkaar? Is sexting goed of slecht? Hebben oude mensen ook seks? En waarom maken mensen kreungeluiden?


Hoe praat je over seks en wat is normaal?De huidige internetcultuur draagt onnoemelijk bij tot de moderne beeldvorming over seksualiteit. Ook jongeren komen steeds vaker in aanraking met digitale informatie en online oordelen over relaties met vrienden, partners en zichzelf. Maar hoe onderscheiden ze feit van fictie, hoe verwerken ze alle informatie, en met welke vragen zitten ze écht?


Van januari tot en met maart 2023 organiseren Jong Theatergezelschap TINT en seksuoloog Jacoba Cuppens workshops over jongeren, seksualiteit & relaties voor de tweede en derde graad. We breken los van het theoretisch kader en verplaatsen het gesprek van de online ruimte naar de fysieke kamer. We creëeren eerst een veilige werksfeer in de klas, zodat de jongeren hun vragen kunnen formuleren. Daarna besteden we uitgebreid tijd aan het zoeken naar antwoorden via concrete tools.


Via verschillende opdrachten werken we zo met de klas aan een toegankelijke taal die het taboe rond seksualiteit doorbreekt en de verbinding tussen de leerlingen aansterkt.


Deze workshops komen tegemoet aan de eindtermen. Interesse? Stuur dan voor 16 december 2022 een mail naar elinegeorge@hotmail.com en informeer naar de mogelijkheden. Wij bekijken graag opties op maat. 

PRAKTISCHE INFO


DATA: Januari - februari - maart 2023 (exacte datum in overleg te bepalen)

DUUR: Maximum 3 uur (exacte duur in overleg te bepalen)

TAAL: Nederlands

MAX. AANTAL LEERLINGEN: 20

PRIJS: 120€/ uur

CONTACT: Eline George | elinegeorge@hotmail.com of +32487425452

コメント


bottom of page