top of page

Tint is een jong theatergezelschap dat artistieke theatervoorstellingen maakt met jongeren in Brussel. We vertrekken vanuit hun leefwereld om te komen tot zeer uiteenlopende voorstellingen. We trachten zoveel mogelijk jongeren aan te spreken en met verschillende organisaties samen te werken.
 

Tint ziet theater als glijmiddel om jongeren dichter bij elkaar te brengen.  De passie voor theater laat hen toe te dromen, te verbeelden, te overleven, te herkennen, en troost te bieden.  We kiezen resoluut voor jongeren omdat zij de bouwstenen zijn voor later.  Ze zijn volwassenen in wording die de steeds complexere wereld nu al moeten trotseren. We vinden het belangrijk om gezonde relaties op te bouwen met hen  alwaar ze zich veilig kunnen voelen binnen een artistiek proces.  

We streven naast een hoge betrokkenheid van ‘de Brusselse jongere’ ook naar een hoog artistiek niveau. We geloven dat net die groep op een moment in hun leven zit waar de creativiteit het makkelijkst te pakken is en het weligste tiert.

U

tint jong theater
tint jong theater
tint jong theater

s

bottom of page